Find Seo Specialist In Jaipur

                                                                 Visit At Gajendra Freelance Services

Tuesday, 30. July 2013 - 08:38 Uhr

Most Important SEO Questions For Job Interview

1. What is SEO?


Ans: SEO stands for Search Engine Optimization. SEO is a term in which we work on a website to get it ranked on the search engine. To optimize this result we have to follow many other steps like blog commenting, forum posting, social bookmarking, article submission, and many more. SEO is also done to get more and more traffic to your website.this is SEO Onpage optimization basic interview question.

2. DEFINE SEO OFF & ON page optimization?

Ans: On-Page optimisation includes work on Meta keyword, Meta description, Title Tag, ALT Tag, Keyword Density, Header Tag Etc. Off-Page optimisation includes work on Directory submission, Blog Posting, Forum Posting, Commenting, Classifieds posting, Article submission Etc.

3. Is there any difference between SEO & SMO? describe if any?

Ans:SEO stands for Search Engine Optimisation and SMO stands for Social Media Optimisation. SMO is somehow same as SEO. In SMO, We spread awareness/Hits of/on website using different social media & networking sites.



4. List of 4 min META tag for SEO purpose?

Ans:meta name : description meta name : keywords meta name : robots meta name : revisit after



5. What is BLACK HAT SEO?

Ans:Black Hat SEO is also the way to increase website ranking Faster in Search Engines But it is not right way to do because it violet webmaster guideline. And also it does useful for long time run because once google or other webmaster tool finds it they may block particular website itself. Cloaking and Keyword Stuffing are way of Black Hat SEO.



6. What is cloaking?

Ans:Clocking is one of the way Black Hat SEO, In which website content available to Search engine Spider or crawler is different from content available for users. As it is violation of google webmaster is comes under Black Hat SEO.



7. What is KEYWORD STUFFING?

Ans:Keyword Stuffing is also one of the way of Black hat seo. As the name tells more keyword stuffed in content or hidden from user for crawler. Google allow us 1%-3% keyword density on page. And if it is much more than that then it violet google webmaster guideline and it comes under Black Hat SEO.



8. What is Keyword Density?

Ans:Keyword density is nothing but number of times uses of meta keyword in a page with content.



9. What is anchor tag?

Ans:Basically -- is called anchor tag. It is used for giving Hyperlink in texts. Still More are on the way. Keep Visiting here for more or subscribe my blog.



10. How many character with space is allowed for Title tag and Meta description?

Ans:For Title tag 10-70 character with space is allowed. And For Meta description the count is 70-160 with space.

 



11. How ALT tag is useful?

Ans:Basically in SEO, ALT tag is useful for image description. Google can not read images directly we have to give some description to make it understand to google.



12. What is robot.txt & why we use it?

Ans:Web Robot are known as crawlers, spiders. And robot.txt use to give instructions to these Web robots. Using this file a website owner can block robots to follow some link in website. Ex: User-agent: * Disallow: / Above code means website owner restricting all (“*”) to visit whole website(“/”).



13. What is Sitemap?
Ans:Sitemap is a place to where one can find all internal links of a website. Basically we submit .xml sitemap in webmaster tools, So that all links should be crawled by Search engine spiders.



14. What is SOFT 404 Error?

Ans:Basically 404 error comes when page for which server get request not found and then server through error which is called 404 error. But when page for which server get request not found and then server through OK in response then it is called soft 404 error.



15. What are 301 or 302 responses of server?

Ans:301 and 302 both are used for redirecting the one page on another webpage only difference is 301 redirection used for Permanent redirection and 302 redirection used for temporary redirection.



16. How to do 301 or 302 redirection in Linux as well as windows server?

Ans:In Linux Server, We can use .htaccess file for 301 i.e. Permanent redirection as well as 302 i.e. Temporary redirection. In Windows Server, These redirection done by using IIS Redirection.



17. Define canonisation?

Ans:A simple meaning of canonisation is “One Landing Page with different URLs.” As per search engines, www and Non-www version of website are two different pages of a website which pointing same content, sometimes /home.php or /index.php or some other extensions etc. To Prevent these use 301 redirection.



18. What is your favorite aspect in SEO?

Ans: - This is one of the most important questions that people should know. As link building is the main factor if we consider SEO. The question would vary if this is asked to a content writer because the main aspect would be the quality and uniqueness of the content. The answer would be different for other people. The answer would be any of the following: Keyword research On-Page SEO ,Off-Page SEO Blog Posting Blog Comments Classified Posting Press Release Forum Posting You might have any of the answers given above.



19. What Is Alexa?

Ans: - Alexa is nothing but the data that shows the number of traffic at your site.
interview questions and answers for seo onpage optimization:


20.What is RSS?

Ans: -RSS is a form of XML file. Any updating that has occurred is given through RSS in the form of XML file.



21.What factor affect the Page Rank?

Ans: -The number of outbound link that is shared in your page as compare to the inbound link at the website page affects the Page Rank of your website.these are interview questions for seo onpage optimization.



22.What are the mistakes to avoid optimizing the website?

Ans: - Following are the mistakes that should be avoided when optimizing the website for a search engine: Selection of wrong keyword. Filling Keywords in Web-Page Exceeding the optimization of webpage. Using same anchor text for link building Getting low quality backlinks. These are the mistake that should not be done.This is one of the basic seo onpage optimization interview questions



23.What is anchor text?

Ans: -Anchor text is nothing but a visible hyperactively link to another page. When ever you write an article and give a link to the keyword present on the article is know as anchor text.



24.What is mouse trapping?

Ans: -This is a browsing trick that keeps the record of the visitor on the website. It looks up all the action done by the visitor at your site.



25. How to increase the Google page rank?

Ans: - If you want to increase your Google page rank then it is really necessary to get a quality and back links and do-follow back links  To achieve that you can do it by following ways: Blog commenting Forum Posting Article Submission Book marking These are some basic things to do first and then you can go for. Exchanging links to relevant site. Classified ads.



26.What are the best SEO tools?

Ans: – There are many tools that help you to make your work easy. Following are the best SEO tools available. HTML validation tool. Backlink checking Google page rank checker Keyword Density tool Index checking Keyword Analytic tool. IBP (Best tool for Search Engine Submitter).


27.what is serch engines?

Ans: Search Engines are very critical key element useful to find out specific and relevant information through huge extent of World Wide Web. Some major commonly used search engine:
1)google
2)yahoo
3)bing.
this is basic interview question in seo onpage optimization.



28.Tell me somthing about google?

Ans: Google is the world’s largest and renowned search engine incorporating about 66.8% of market share. It was introduced in 1998 by students of Stanford University students Sergey Brin and Larry Page. The unique algorithmic ranking system is considered as its key of success. Apart of Google Mail services there are various worthy and useful tools are being offered absolutely free which include Blogger, Feedburner, YouTube, Google Plus, Adsense, Webmaster Tools, Adword, Analytics and many more.



29.What are the different techniques used in Offpage SEO?

Ans: There are lots of techniques used in Offpage SEO work. Major Techniques are:
Directory Submission
Social Bookmarking
Blog Post
Article Post
Press Release Submission
Forum Posting
Yahoo Answer
Blog Comment
Deep link Directory Submission
Regional Directory Submission and all that.



30.What is analytic's?

To analyses the traffic to your site, many sites are providing analyses, using this you can track the results for your SEO work.


Tags: Most Important SEO Questions For Job Interview Seo Job 

2285 Views

Publish comment



Send comment...